Новосъздаденото консулство на Румъния в Пловдив ще бъде официално открито на

...
Новосъздаденото консулство на Румъния в Пловдив ще бъде официално открито на
Коментари Харесай

Почетно консулство на Румъния в Пловдив

Новосъздаденото консулство на Румъния в Пловдив ще бъде публично намерено на 5 април 2024 г (петък), от 11.00 в Конгресен център, Зала Пловдив, ет. 2, Международен панаир Пловдив, бул. „ Цар Борис III Обединител 37.

На събитието са поканени министри, депутати, свързани с Пловдив и Румъния, представители на Неправителствени организации и др. Сред формалните посетители, удостоверили присъединяване, е кметът на гр. Пловдив Костадин Димитров.

Съгласно решението на Министерския съвет от 2023 г. консулството на Румъния в Пловдив ще обслужва области Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Откриването на консулството в Пловдив е стъпка към подсилване на околните връзки сред Румъния и България, както и към по-активното развиване на областите, които то ще обслужва.

Д-р инж. Димитър Белелиев, с близо 30-годишен опит в енергетиката, пое през декември 2023 г. ролята на почетен консул с ангажираност към развиването на комерсиалните, икономическите и просветителните връзки сред България и Румъния.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР